Enhederne hos KFUM Spejderne i Egebjerg

Familiespejder

1. Søndag hver måned 9:30 til 11:30

Familiespejd er et tilbud til børnefamilier med børn i alderen 3-6 år.

 

Familiespejd er nyt i KFUM regi, og skal ikke ses som spejderarbejde i traditionel forstand, men som et nyt og spændende koncept, hvor forældre og deres børn i fællesskab deltager i aktiviteter, der gør alle klogere på den natur og de mennesker, der omgiver dem.

Læs mere

Bæver

Tirsdag 17:45 til 19:15

Bæverenheden er for børn, der går i børnehaveklasse til 1. klasse.

Fantasirammen omkring bæverarbejdet er i bæverdammen, hvor man lærer at holde sammen, og at samarbejde. Som en del af fantasirammen lærer man at færdes i naturen og hører historier. 

Som i alle andre enheder lærer bæverne igennem leg og ved at gøre tingene i praksis.

Læs mere

Ulve

Onsdag 17:45 til 19:15

2 til 3 kl.Ulve går i 2.-3. klasse. Ulvearbejdet har Junglebogen af Rudyard Kipling som fantasiramme. I junglen lærer ulvene igennem forskellige aktiviteter at omgås naturen med respekt, og at samarbejde i flokken.

Når man er ulv, begynder man at kigge på kort, øve knob og træne andre spejderfærdigheder. Alt foregår på et niveau, hvor alle kan være med, uden at have prøvet det før. Det kan dog variere fra gruppe til grupper, hvilke aktiviteter man laver.

Læs mere

Junior

Mandag 18:30 til 20:00

Juniorspejder er for dem, der går i 4.-5. klasse. Det er ikke alle grupper som har juniorer.

Når man bliver Junior, tager man for alvor hul på spejderlivet. Det er nu, at man bl.a. lærer at håndtere en økse og rejse et telt alene. Man begynder at lære at klare sig selv. 

Læs mere

Trop

Torsdag 19:00 til 21:00

 Tropspejder er for dem, der går i 6.-8. klasse.

Aktiviteter kan bestå i at tage forskellige mærker, forberede ture og lejre, eller hjælpe gruppen med større opgaver. Efterhånden som spejderne bliver ældre, stiger aktiviteterne i sværhedsgrad samtidig med at graden af "voksenstyring" falder.

Læs mere

Senior

Torsdag 19:00 til 21:00

Når du går i 9. klasse, og frem til du er 17 år, er du senior.

Når man bliver senior får man ansvaret for at afholde sine egne møder med hjælp fra lederne. Hos seniorerne bliver der sat store forventninger og rykket grænser. 

Læs mere

Klan Orkan

Tirsdag 19:30 til 21:30

Når du er 17 år og derover, er du en rover. I Egebjerg har vi to aktive rover klaner, klan Orkan er for 18 år eller over. 

Læs mere

Klan Ignis

Sidste søndag i hver måned

Når du er 17 år og derover, er du en rover. I Egebjerg har vi to aktive rover klaner, klan Ignis er for 21 år eller over. 

Læs mere